Jaffás szelet
2007.11.18. 15:27
A tetejét több féle ízben el lehet készíteni
Jaffás szelet
A piskótához:
Habverővel felvered a tojásokat, cukrot, ha már kicsit habos mehet bele a liszt, sütőpor, kakaó, végül az olaj. Egy tepsit kikensz olajjal, vagy margarinnal, kilisztezed. Beleöntöd a masszát, kb. 180 fokon kell sütni, addig míg kissé rugalmas lesz és ha beleszúrsz egy hústűt nem marad rajta massza.
Krém:
- 25dkg Túró
- 25dkg Ráma margarin
- 25dkg Porcukor
Jó habosra kikevered, először a margarint és a cukrot, majd a túrót. Ha kihült a tészta tetejére kell kenni.
Teteje:
- 1 vanillia puding (főzős)
- 3,5 dl Fanta, mirinda, szörp (vízzel összekeverve), narancslé vagy egyéb gyümlcslé.
A pudinggal kevés gyümölcslét összekeversz a többit felrakod forrni, majd beleöntöd és folyamatosan addig kell keverni míg besűrűsödik Langyosan tudod a krém tetejére kenni. Kb egy óra hűtőben és fogyasztható.
|