Kakaóscsiga
2008.04.07. 16:07
Kakaóscsiga, lehet diós, fahéjas, túrós, fantázia kérdése
Egyszerű kelttészta kell hozzá.
500g liszt, 1tojás, 1 cs. élesztő, 1 kockacukor, langyos tej, cukor és kakaópor
Én egy bögrébe belerakom a kockacukrot és langyosra megmelegítem belerakom az élesztőt, hagyom felfutni. A lisztet belerakom a tálba, beleütöm a tojást, csipetnyi só, majd a felfuttatott élesztő. Összedolgozom,akkor jó mikor nagyjábol leválik a kezemről a tésza, min. fél óráig letakarva pihentetem meleg helyen. Majd liszezett nyujtódeszkán kb. 0,5cm vastagra kinyújtom. Megkenem olvasztott vajjal, olajjal , vagy kacsazsírral. A porcukrot összekeverem a kakaóval és megszórom vele a tésztát. jó szorosan feltekerem. majd 1-1,5cm vastag szeletekre vágom. kizyírozott vagy olajozott tepsibe rakom. Aranybarnára sütöm kb. 160-170fokon.
|